Onderhoudende Waasland-Beveren - OH Leuven had (bijna) alles: 4 goals, 2 rode kaarten, maar geen winnaar

06 februari 2016 21:50

Waasland-Beveren en OH Leuven hebben het publiek zaterdagavond uitstekend weten te vermaken. Beide ploegen - verwikkeld in de strijd om het behoud - namen ieder twee doelpunten, één rode kaart en heel wat kansen voor hun rekening. Door het 2-2-gelijkspel lopen ze 1 punt uit op de laatste: Moeskroen.

Stijn Vreven opteerde ervoor om Tortol Lumanza in de ploeg te gooien, om de afwezigheid van draaischijf Moulin mede op te vangen. Bij OH Leuven keerden Bostock en de Braziliaan Kanu na een speeldag schorsing terug in de ploeg. In tegenstelling tot de coach van de thuisploeg, kon OHL-trainer Ferrera dus wél met zijn sterkste ploeg aantreden.

Geklungel bij Waasland-Beveren; Croizet profiteert optimaal

Beide ploegen begonnen met goeie moed aan de belangrijke ‘kelderkraker’, maar na amper tien minuten spelen zaten de bezoekers al op rozen. Eerst strafte Croizet gesukkel in de defensie van Waasland-Beveren – Moren en Coulibaly treuzelden té lang – genadeloos af met een plaatsbal: 0-1.

Rode kaart verlamt Waasland-Beveren

En slechts luttele minuten later hielp Beveren-speler Jans de bezoekers nóg wat steviger in het zadel. De Luxemburger plantte ongelukkig, maar wel hard, zijn voet op de enkel/achillespees van Trossard en Gumienny was onverbiddelijk: rood en Waasland-Beveren moest met tien verder.

Croizet treft de lat

Wat vervolgens volgde waren 35 minuten waarin Waasland-Beveren maar geen vuist kon maken en waarin OHL de thuisploeg ook niet bepaald wegspeelde. Al was Croizet wel nog dichtbij de 0-2, maar hij zag zijn plaatsbal op de lat uiteenspatten.

Waasland-Beveren doet het op corner (part 1), Trossard dolt met Henkinet

Vreven greep tijdens de pauze in met twee wissels: Myny en Vanzo vervingen Lumanza en Moren. Of het met die wissels te maken had of met de donderpreek van Vreven is niet duidelijk... Maar na iets meer dan een minuut spelen kopte Gano na een corner de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1 en Waasland-Beveren plots back in business.

Plots ging het ook goed op en neer en was het eigenlijk nog amper te merken dat Waasland-Beveren met een mannetje minder stond te spelen. Al doorprikte Trossard niet veel later de droom van de thuisploeg. Bostock zette hem perfect voor doel en Trossard deed de rest: 1-2.

Waasland-Beveren doet het op corner (part 2)

Waasland-Beveren, voor de tweede keer op achterstand, was even aangeslagen en even leek OH Leuven het laken helemaal naar zich toe te trekken. Tot Waasland-Beveren opnieuw een corner kreeg. Myny legde de bal achteruit en van aan de rand van de grote rechthoek draaide Schrijvers het leer heerlijk binnen. En zo hingen de bordjes plots weer in evenwicht.

Ook nog rood voor Le Postollec

Je als Waasland-Beveren zijnde met tien man nóg maar eens terug knokken in de match, logisch dat ze het bij OHL op hun heupen kregen. Le Postollec pakte uit met een niet zo slimme actie en liep tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aan. Opnieuw strijden met gelijke wapens, bij de thuisploeg zagen ze het graag gebeuren.

Beide ploegen kregen het gevoel dat er nog een zege inzat, maar doelpunten vielen er niet meer op de Freethiel. Door de nederlaag van Moeskroen lopen Waasland-Beveren en OH Leuven wel één puntje uit op de hekkensluiter uit de Jupiler Pro League, al sprokkelde ook Westerlo één punt. Het is duidelijk: het wordt daar onderaan knokken voor het behoud.