Flames in het buitenland: Janice Cayman, vaste prik in de Franse subtop

06 februari 2016 20:00

De meeste speelsters bij de Belgian Red Flames komen uit in de Belgische Super League. Maar er zijn ook enkele Flames in het buitenland. Zo speelt Janice Cayman al enkele jaren in de Franse subtop.

Janice Cayman is van alle markten thuis. Zo speelde ze als middenveldster en spits in het verleden, terwijl ze de laatste jaren de dienst uitmaakt als ... rechtsachter.

Ze werd geboren in Brasschaat, op 12 oktober 1988 en speelt al sinds 2007 bij de Belgian Red Flames. Na enkele succesvolle jaren bij Tienen vertrok ze echter naar de Verenigde Staten.

Amerikaanse droom

Ze speelde bij Florida State en speelde zelfs even bij Pali Blues, waar ook Alex Morgan en Tobin Heath onder anderen ooit hebben gespeeld. Om maar te zeggen: Cayman heeft het op jonge leeftijd allemaal al gezien.

Eens terug in Europa ging ze aan de slag bij het Franse Juvisy, waarmee ze nu al jaren in de Franse subtop meedraait. Onlangs maakte ze nog een heerlijk doelpunt bij de Red Flames tegen Bosnië.

De jaren in Amerika hebben Cayman zeker sterker gemaakt, zo verklaarde ze in gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik studeerde Lichamelijke Opvoeding in Leuven en net als bij vele andere meisjes die de kans aangeboden krijgen om naar Amerika te trekken, twijfelde ik eerst. Ik vroeg me af of ik het moest doen, omdat het toch een risico was.”

“Het bleek een superervaring. Uiteindelijk heb ik er een diploma aan overgehouden en veel bijgeleerd. De stap naar Frankrijk zetten was dan ook makkelijk, want in vergelijking met de Verenigde Staten is dat niet ver.”

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.