Na Vanhaezebrouck haalt ook De Boeck uit: "De ref kwam Coulibaly al voor de match waarschuwen"

06 februari 2016 21:28

De scheidsrechters krijgen het ook in 2016 hard te verduren. Nadat eerder deze week nog ref Johan Verbist het moest ontgelden, was zaterdagavond Jonathan Lardot aan de beurt.

De scheidsrechter trok twee rode kaarten voor de Henegouwers. Vooral de tweede gele kaart voor Elimane Coulibaly, die debuteerde, deed veel stof opwaaien.

"De scheids was Coulibaly voor de match komen vertellen dat hij hem in de gaten zou houden", reageerde coach Glen De Boeck. "Ik vind dat bizar. En ik vind het nog meer bizar dat hij een tweede gele kaart krijgt voor een schwalbe."

"Lardot vertelde me dat Coulibaly de fout opzocht. Maar er was contact. Dan geef je geen gele kaart voor die fase. Mijn spelers doen wat ze moeten doen, maar in de huidige omstandigheden wordt het moeilijk."

We krijgen excuses uit Brussel, maar daar zijn we niets mee - Glen De Boeck

Na een discutabele penalty in Oostende had RMP de arbitrage opnieuw niet aan zijn zijde. "De beslissingen die genomen worden, keren zich tegen ons. We krijgen excuses uit Brussel, maar daar zijn we niets mee."

Ik wil niet zoals een collega roepen dat als we moeten degraderen, degraderen we. (Bob Peeters na de nederlaag bij Anderlecht, red.) De refs moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Als die zaken zich bewust of onbewust tegen ons blijven keren, hebben we een probleem", aldus De Boeck.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Moeskroen
 
 
Reacties.