Leicester City doet het (en hoe) en staat (voorlopig)zes punten los!

06 februari 2016 15:39

Wordt Leicester City straks de nieuwe kampioen in Engeland? De match tegen Manchester City werd als een cruciaal duel beschouwd om de titelkansen van de club van Ranieri hard te maken.

Mits winst van Aguëro en co kwam Man City immers op gelijke hoogte. Maar in het andere geval... Een kloof van zes punten kan natuurlijk tellen in deze voorlopig ongelooflijk spannende titelstrijd.

Lang wachtte Leicester City niet om zijn titelambities kracht bij te zetten. Nog geen drie minuten waren er weggetikt toen de bezoekende voorsprong al op het bord stond. Niet Vardy of Mahrez, maar wel Huth was de man die de score opende.

De bezoekers meteen op rozen dus en een gehavend Manchester City toonde opnieuw dat het defensief niet goed zit. De neus voor doelpunten van Aguëro maakt vaak veel goed, maar niet vandaag. De druk van City op het einde van de eerste helft leverde niets op en de scheidsrechter ging niet in op het appel voor een strafschop van de thuisploeg.

De supporters van The Citizens die hoopten op een snelle gelijkmaker in de tweede helft kwamen bedrogen uit. De spelers waren nog maar pas uit de kleedkamer, of het stond al 0-2. Mahrez bewees alweer zijn waarde voor de koploper van de Premier League.

De held van de middag, dat werd verrassend genoeg Robert Huth. Zijn eerste twee doelpunten dit seizoen en dan meteen op het veld van City: een man moet zijn momenten weten uit te kiezen.

En James Vardy? Die ging nadrukkelijk op zoek naar zijn doelpuntje, maar dat zat er niet in. Neen, de strijd Aguëro-Vardy werd gewonnen door de Argentijn, die nog voor de 1-3 zorgde. Al zal Aguëro daar niet meteen vrolijk van worden en Vardy er niet wakker van liggen.