Racing Genk heeft broodnodige derde uitwinst beet, met dank aan twee Moeskroense uitsluitingen

06 februari 2016 19:50

Amper 2 uitzeges in 24 competitieduels. Met die trieste cijfers trok Racing Genk naar Moeskroen-Péruwelz. Maar net wanneer de nood het hoogst was, haalden de Limburgers nummer 3 binnen. Met dank aan twee Moeskroense uitsluitingen.

Een langgerekte geeuw. Anders konden we de eerste periode niet omschrijven. Werkten de belangen die voor beide ploegen op het spel staan stilaan verlammend? Of zorgde de trip naar het verre Henegouwen voor een gebrek aan inspiratie bij de Genkenaars?

Nikolaos Karelis ging een rondje Grieks-Romeins worstelen met Jean-Charles Castelletto. De verdediger die overkwam van Club Brugge debuteerde in Moeskroens shirt. Aan de overzijde toonde die andere debutant, Elimane Coulibaly, zich met een voorzichtig kopballetje eveneens ongevaarlijk.

Op slag van rust volgde dan toch een echte kans. Karelis kwam met een gelukje in balbezit en omspeelde Vagner Da Silva. De aanvaller week echter te ver uit om met zijn gekruist schot in doel te besluiten.

Opwinding volgde er wel na de pauze, toen Coulibaly al vroeg tegen een tweede gele kaart aanliep. De huurling van KV Oostende zocht té nadrukkelijk naar een strafschop, oordeelde ref Jonathan Lardot. Een debuut in mineur voor de Senegalees.

De thuisploeg trok met een man minder zowaar naar voren, maar werd uit het niets koud gepakt toen Thomas Buffel de touwen deed trillen. Karelis bediende met wat meeval zijn aanvoerder die van dichtbij de score opende.

Bij Genk kreeg Ally Samatta een kwartier om zich een eerste keer aan de fans te laten zien. Ook Fejsal Mulic mocht bij RMP zijn opwachting nog maken. Zijn optreden bleek van korte duur, want na amper twee minuten mocht hij gaan douchen na een elleboogstoot.

Met 9 man lag Moeskroen-Péruwelz volledig tegen het canvas. Racing Genk hield zijn broodnodige uitzege zonder overschot vast. Aan Zulte Waregem, Standard en Charleroi om het Limburgse spoor te volgen. De Henegouwers houden angstvallig de degradatieconcurrenten in de gaten.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Moeskroen
 
 
Reacties.