Vanderhaeghe over vorm KV Oostende: "We slikken te makkelijk doelpunten"

06 februari 2016 16:32

Yves Vanderhaeghe, werd gisteren op Twitter ondervraagd door enkele supporters van KV Oostende. Die supporters vroegen aan de coach wat hij vond over het vormpeil van hun favoriete club.

KV Oostende zit in dipje, ze haalden een magere 2 op 12. Dat is te weinig, toch voor een ploeg die Play-offs 1 ambieert. Dat vond ook trainer Yves Vanderhaeghe, al relativeert hij dat dipje toch een beetje.

"Als we enkel naar het puntenaantal kijken, kun je wel zeggen dat we een dipje kennen. Maar dat verontrust me niet echt omdat ons spel nog altijd mag gezien zijn, getuige de zeven goals die we maken in de laatste drie wedstrijden. Mocht ook dát in een dal zitten, zou ik pas ongerust zijn."

Ook over het aantal geïncasseerde doelpunten had de ex-middenvelder iets te zeggen. KVO slikte in de laatste vier wedstrijden 9 treffers. "Wél is het zo dat we te makkelijk doelpunten slikken en dat heeft alles te maken met een gebrek aan concentratie, gestalte en individuele foutjes. Die moeten er zo snel mogelijk weer uit."

Het is nog maar de vraag of de spelers de boodschap begrepen hebben, maar dat zullen we morgen weten. Dan nemen de 'kustboys' het op tegen het Lokeren van Georges Leekens.

Stijn Van Hove

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ KV Oostende
 
 
Reacties.