Peeters steekt Walem hart onder de riem: "Supporters doen rare dingen, maar KVK is gered"

07 februari 2016 09:09

Johan Walem kreeg na het gelijkspel tegen Westerlo het halve stadion over zich heen en geraakte door woedende supporters zelfs niet naar de persconferentie. Westerlo-coach Peeters stak hem een hart onder de riem.

"Ik vind het heel jammer", aldus Peeters. "Het is altijd de coach die het gedaan heeft. Johan Walem kan er toch niet aan doen dat die bal in het laatste kwartier in doel gekopt wordt door Gounongbe?", vraagt hij zich hardop af.

"Ik vind ook niet dat KV Kortrijk een slechte match speelde, alleen hebben wij het geluk dat we nog scoorden." De manier waarop Walem aangepakt werd, was erover. "Dat ze roepen, tot daar aan toe, maar ik hoor, ik heb het niet gezien, dat hij ook aangeraakt is."

"Ik heb heel veel respect voor Johan, we waren kamergenoten bij de nationale ploeg. Links en rechts wordt er druk op hem gezet en als coach kan je je niet verdedigen. En uiteindelijk is er geen vuiltje aan de lucht. Kortrijk is volgens mij gered. Dan is het jammer dat het publiek rare dingen doet."

"Ik heb het enkel bij Lokeren meegemaakt, maar daar was het vooral naar het bestuur en niet persoonlijk naar mij gericht. Mijn laatste wedstrijd wonnen we ook bij Westerlo. Achteraf gezien was dat geen goed idee." (lacht)

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Westerlo \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.