Diego Costa behoedt Chelsea voor nederlaag tegen Manchester United

07 februari 2016 18:59

Het Premier League-duel tussen Chelsea en Manchester United is uitgedraaid op een 1-1 gelijkspel. Diego Costa scoorde in de extra tijd nog de gelijkmaker.

De match zelf was niet echt om over naar huis te schrijven. Chelsea, met Hazard op de bank, oogde wat laks. United daarentegen kwam wat beter voor de dag en had veel goede wil. Die goede wil resulteerde in veel hoekschoppen en een flits van Anthony Martial, maar Courtois stond pal. 

Chelsea leek wakker geschud en met een goede actie van Diego Costa was het ei zo na 1-0, maar de Spanjaard besloot naast. Dan nam Chelsea het spel terug een beetje over, ze creërden wat kansen, maar konden niet scoren. 

De tweede helft was een kopie van de eerste. Manchester United begon weer sterk, eerst Rooney en dan Lingard, maar telkens was daar Courtois.

Dan probeer ik het gewoon nog eens, moet Lingard gedacht hebben. Na knappe aanval kaatste Rooney de bal tot bij de Engelsman en die nam hem heerlijk in de draai. Courtois was kansloos.

Nadien kwam Chelsea opzetten, Ivanovic, Fabregas en ook nog Costa waren er dichtbij, maar vonden telkens De Gea op hun weg. In de extra tijd ziet Fabregas Costa vrij staan en die doet het in twee keer.

Een bilijke 1-1. Manchester nadert nu tot op 6 punten van stadsrivaal Manchester City en tot op 12 van leider Leicester. Voor Chelsea verandert er niets, het blijft dertiende. 

Stijn Van Hove

Premier League \\ Manchester United \\ Chelsea \\ Chelsea
 
 
Reacties.