Ferrera allesbehalve tevreden met scheids Gumienny: "Ik vind dat héél vreemd"

07 februari 2016 08:41

OH Leuven speelde zaterdagavond 2-2 gelijk op het veld van Waasland-Beveren. Na een onderhoudende match met vier goals en ook twee rode kaarten, blikte OHL-trainer Emilio Ferrera niet helemaal tevreden terug.

Zo moest scheidsrechter Serge Gumienny het ontgelden. "Wij maakten negentien overtredingen tijdens deze match, wat logisch is. Twintig fouten, dat is zowat het gemiddelde overal ter wereld."

"Waasland-Beveren kreeg vroeg rood, maar moeten wij daarom de rekening betalen?" - Emilio Ferrera

"Weet je hoeveel overtredingen Waasland-Beveren heeft gemaakt? Zeven. Elk duel draaide in ons nadeel uit en werd tegen ons gefloten", uitte Ferrera kritiek op Gumienny. "Oké, de tegenstander kreeg rood na tien minuten... Maar daarom moeten wij de rekening niet betalen, hé."

"Daardoor volgden er meerdere gele kaarten, waaronder twee voor Le Postollec. Al dan niet terecht. 19 overtredingen tegenover 7 voor een ploeg die lang met een man minder speelde, ik vind dat een hele vreemde statistiek."

"We waren heel zwak op stilstaande fases" - Emilio Ferrera

Toch stak Ferrera de hand ook in eigen boezem. "Na de rode kaart van Jans werd het in principe makkelijker voor ons, maar in werkelijkheid was dat niet zo. We hadden de match - vooral voor rust - onder controle, maar we misten een doelpuntenmaker."

"Bovendien waren we heel zwak op stilstaande fases. Eerst verloor onze beste kopper, Kanu, het duel en later slikten we nog een doelpunt na een ingestudeerd nummertje, dat Waasland-Beveren wekelijks herhaalt. Neen, we stonden positioneel niet goed bij de tegengoals", besloot de oefenmeester van OHL.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ OH Leuven \\ SK Beveren
 
 
Reacties.