Vergeet voetbalvrouwen, vrouwenvoetbal is veel interessanter

07 februari 2016 12:00

Hoe leuk en aardig het soms ook is om naar een mooie WAG te kijken, het wordt meer dan ooit tijd dat ook het vrouwenvoetbal een eerlijke kans krijgt in België. Waarom? Omdat het erg mooi is om te zien. We geven je enkele redenen om het zeker een kans te geven.

Waar voor je geld

Als we de gemiddelde vrouwenmatch zouden vergelijken met de gemiddelde mannenmatch, dan moeten we tot de conclusie komen dat de vrouwen er simpelweg langer moeten staan. Op een wedstrijd van 90 minuten ligt het spel bij vrouwen voor blessurebehandelingen en andere zaken een drietal keer stil voor enkele botsingen.

Dat is bij de mannen toch vaak een veelvoud: daar liggen in sommige wedstrijden om de haverklap mensen tegen de grond, kermend van de pijn voor blessures die dan toch niet zo erg blijken te zijn.  

Puur om de sport

Als we een reden gaan zoeken waarom er in het vrouwenvoetbal opmerkelijk minder gevallen en gafeked wordt, kunnen we twee elementen aanvoeren: de pijngrens ligt vermoedelijk wat hoger, maar vooral: het gaat hen nog enkel om de sport.

Mensen als Gareth Bale - die vermoedelijk hun benen laten verzekeren voor miljoenen euro's - worden rijk met voetbal en kunnen het zich dus permitteren om op een voetbalveld al eens het klein kind uit te hangen - uiteindelijk levert een winstpremie hen nauwelijks meer dan een extra garagebox in een riante villa op. 

Bij vrouwen - en zeker in België - kan een winstpremie het verschil zijn tussen een maand al dan niet ook op zaterdag te moeten werken ergens.

Genieten

De combinatie job of studies met topvoetbal moet vaak worden gemaakt, wat de prestaties enkel indrukwekkender maakt. Temeer voetbal voor hen dus een extraatje is. Daardoor genieten vrouwen aan de ene kant meer van de kansen die ze krijgen om te voetballen.

Maar anderzijds: de drang om te winnen zit er ook bij hen in. En dus levert dat al wel eens vaker topvoetbal op. Of topdoelpunten, zeker onze Red Flames kunnen er echt wat van.

Bart Vandenbussche

 
 
Reacties.