Jeugdtrainer Vandendriessche: "Dejaegere was op eerste training de beste man op het veld"

07 februari 2016 09:52

Brecht Dejaegere doorliep de jeugdreeksen als doelman bij Club Brugge. Hij gold als een zeer groot talent, maar zou geen topkeeper worden. De man-in-vorm bij Gent deed het dan maar als veldspeler. Zondag keert hij voor de tweede keer deze week terug naar het Jan Breydelstadion.

Zes jaar was Dejaegere toen hij opgemerkt werd door een scout van Club Brugge. Kleine Brecht bleek een toptalent te zijn. “Het grootste keeperstalent ooit zei keeperstrainer Willy Looze altijd”, aldus vader Frans Dejaegere in Fan.

Dejaegere had alle kwaliteiten om het te maken als keeper bij blauw-zwart. “Eén tegen één was hij enorm sterk. Maar ook qua reflexen, meevoetballen… Zelfs op hoge ballen was hij goed, al was hij klein.”

Brecht hoort bij de vijf beste spelers in België

Omdat Dejaegere nooit groter zou worden dan 1m80 werd hij afgeschreven. Later probeerde hij het bij KV Kortrijk als veldspeler bij de U16 waar hij meteen indruk maakte. “Op de eerste training was hij meteen de beste op het veld. Balvaardig, technisch, ongelooflijk wendbaar en explosief.”, vertelt trainer Karsten Vandendriessche.

“Hij speelde toen al als aanvallende middenvelder. Hij had alles behalve kracht bij het trappen naar doel.” Hein Vanhaezebrouck haalde hem bij de A-kern en dankzij veel krachttraining werd hij almaar sterker. Vijf jaar later hoort hij bij de vijf beste voetballers van het land.”, sluit Vandendriessche af.

Yorick Vande Plas

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.