Leekens (opnieuw) niet mals voor Van De Velde: "Hij ging zwaar in de fout, zulke zaken moét je als arbiter fluiten"

07 februari 2016 23:07

Sporting Lokeren verloor zondagavond in extremis met het kleinste verschil van KV Oostende, en dat na een buitenspeldoelpunt. De trainer uit het verliezende kamp, Georges Leekens, was niet bepaald te spreken over de wedstrijdleiding.

“Volgens mij gaat Joeri Van De Velde zwaar in de fout in de tweede helft”, aldus Leekens op de persbabbel na afloop van de wedstrijd. “Het doelpunt viel na buitenspel, terwijl ervoor de bal voor ons een tweede keer op de stip had gemoeten na hands."

"Dat moét je als scheidsrechter fluiten" - Georges Leekens

"Dat moét je als scheidsrechter fluiten. Kijk... Uiteindelijk zijn dat weer zaken die een match beslissen”, sakkerde de trainer van Lokeren.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dit seizoen dat een beslissing van de arbiter slecht uitdraait voor Lokeren. Iets wat Leekens maar wat graag nog eens wilde benadrukken. “Ik herinner mij de bekermatch tegen Club Brugge nog goed, waar Van De Velde in minuut 93 een ‘fout’ floot. Het is jammer dat externe factoren opnieuw een rol spelen”, zuchtte Mac the Knife nogmaals.

"We verdienden niet om te verliezen" - Georges Leekens

“Maar goed, ik kan er niet aan doen dat er niet gefloten wordt als het buitenspel is en wanneer het penalty is. Daar heb ik geen vat op. Ik besluit dan ook dat we vandaag niet verdienden om te verliezen. Dit is jammer. Jammer voor mijn spelers en jammer voor de supporters.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ KV Oostende
 
 
Reacties.