Frutos vanavond met Lukebakio en twee nieuwe spelers

09 februari 2016 08:11

Nicolas Frutos staat voor de match van de waarheid met de U19 van Anderlecht. Tot nu toe wist 'De Reiger' geen enkele officiële wedstrijd te winnen met de U21 van paars-wit, maar vanavond is het van moeten, want de Youth League is het paradepaardje van de club.

Frutos heeft er de voorbije weken serieus de pees opgelegd. Aan het bestuur liet hij weten dat hij de spelers fysiek in orde wil brengen om er een paar te kunnen laten doorstromen naar de eerste ploeg. Bij zijn aankomst vond hij immers dat ze qua inhoud niet genoeg brachten.

Youth League enorm belangrijk

De vele en stevige trainingen gingen blijkbaar echter gepaard met een vormdip en Frutos verloor zowel in de competitie als de Beker al zijn wedstrijden. Met de U19 tegen Arsenal vanavond heeft hij die optie niet. De club vindt de Youth League immers enorm belangrijk voor de ontwikkeling van zijn jonge garde.

"De enige wedstrijden waarin je de groten eruit kan halen. Chancel Mbemba was bijvoorbeeld tegen Barcelona zo outstanding dat we niet rond hem heen konden", zegt Herman Van Holsbeeck daarover.

Glecio en Sowah

Frutos moet dus een ronde verder geraken om de ontwikkeling van zijn jonge groep te stimuleren. Veel van de jongens die in de Youth League spelen (onder 19 jaar) zijn ook basisspelers bij de beloften. Uit die groep moeten er straks weer een paar doorstromen naar de A-ploeg.

Dodi Lukebakio mag zijn misstap van verleden week trouwens gaan goedmaken. En met Glecio en Emmanuel Sowah zitten er twee nieuwe spelers in de kern, aangetrokken afgelopen wintermercato. Vanavond zullen we hen voor het eerst aan het werk zien.

Selectie: Tony Amrani, Nelson Azevedo Janelas, Antoine Bernier, Samy Bourard (foto), Kobe Cools, Enzo D'Alberto, Nathan De Medina, Gilles Denayer, Sieben Dewaele, Wout Faes, Dodi Lukebakio Ngandoli, Orel Mangala, Frank Mikal, Clément Petit, Glécio Rodrigues Leite, Franc Silinou, Emmanuel Sowah, Mile Svilar, Jorn Vancamp en Siebe Van der Heyden.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.