Voorzitter KV Kortrijk reageert op ontslag Walem: "Al van 2004 geleden dat we trainer ontslagen hebben"

09 februari 2016 20:42

KV Kortrijk ontsloeg trainer Johan Walem. Karim Belhocine doet wellicht het seizoen uit als hoofdtrainer bij de club. Voorzitter Allijns reageerde op het ontslag.

Joseph Allijns, de voorzitter van KVK, sprak met de pers over het ontslag van Johan Walem. "Het is ook een nederlaag voor de club. Het is al van 2004 geleden dat wij een trainer ontsloegen, dat is niet leuk. Wij dachten dat wij die beslissing moesten nemen in het belang van de toekomst van Kortrijk."

"Johan heeft zeker kwaliteiten, maar het klikte niet. Misschien dat het bij een andere club wel lukt voor hem. Het was ook een moeilijke opdracht voor hem om een vervolg te breien aan de succesjaren met Vanhaezebrouck en Vanderhaeghe. Onze club kan ook niet elk jaar in Play-Off 1 spelen."

Zoektocht naar hoofdcoach

Kortrijk moet op zoek naar een nieuwe trainer, maar zal zijn tijd hiervoor nemen. "We gaan de tijd daarvoor nemen. We hebben ook gezegd tegen Karim Belhocine dat het een tijdelijke job is zonder er een einddatum op te plakken. Zo kunnen we rustig de geschikte man vinden om de ploeg te leiden."

Yorick Vande Plas

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.