Boussoufa wordt ineens héél belangrijk voor Vanhaezebrouck

09 februari 2016 07:34

Mbark Boussoufa werd vorige week maar lauw ontvangen door zijn nieuwe trainer, maar die heeft ondertussen al zijn kar moeten keren. Na twee matchen ziet hij immers dat hij straks de Marokkaanse balvirtuoos nodig zal hebben.

Er is immers een 'geval Simon' opgedoken. De Nigeriaanse flankaanvaller kent zijn jaarlijkse dip en speelde "onzichtbaar" (dixit Vanhaezebrouck) in de twee matchen tegen Club Brugge. En aangezien de Gent-coach weinig alternatieven heeft op links, zou straks Boussoufa wel eens sneller zijn debuut kunnen maken dan verwacht.

Hein heeft immers maar weinig alternatieven aangezien Wikheim geblesseerd is en Dejaegere een rijtje lager speelt tegenwoordig. Als straks Simon tegen Moeskroen weer niet brengt wat van hem verwacht wordt, zou Boussoufa wel eens snel kunnen invallen.

Wat de vraag doet rijzen: heeft Vanhaezebrouck een fout gemaakt door de kleine Marokkaan niet op de lijst voor de Champions League te zetten? Als de vormdip van Simon aanhoudt, moet hij het straks immers doen zonder de ervaring van 'Bouss'.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.