Dan tóch een oplossing in de maak? Vanden Borre kan naar... Verenigde Staten

10 februari 2016 08:32

Even leek Anthony Vanden Borre op weg naar het Zwitserse Sion, maar uiteindelijk sprong een overgang naar de club waar ook Ilombé Mboyo en Geoffrey Mujangi Bia aan de slag zijn af. Al is er nog steeds een alternatief voor de rechtsachter van RSC Anderlecht.

Dinsdag bereikte ons het nieuws dat Vanden Borre dan toch niet naar Sion zal verkassen. De Zwitsers kozen voor een andere optie en daarom is VdB alweer onderweg naar België, waar hij zal aanpikken bij de beloften van Anderlecht.

Al is het lang nog niet zeker dat Vanden Borre ook bij paars-wit zal blijven. Anderlecht probeert een oplossing te vinden voor de verdediger, die ook op belangstelling uit de Verenigde Staten kan rekenen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Loonplafond in Verenigde Staten

Een niet nader genoemde club uit de Major League Soccer toont, via een tussenpersoon, interesse in een uitleenbeurt. Één probleem: in de VS geldt er een loonplafond voor sommige buitenlandse spelers, waardoor de kans groot is dat Anderlecht een deel van het loon van Vanden Borre (zo’n 800.000 euro, nvdr.) zal moeten blijven betalen.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.