"Hij straalt vertrouwen uit en kan in aanmerking komen voor de Rode Duivels"

10 februari 2016 08:22

Bjorn Engels is terug. De verdediger van Club Brugge kende al veel pech in zijn nog prille carrière, maar lijkt nu toch weer naar zijn beste niveau te groeien. Is hij goed genoeg om mee te gaan naar het EK in Frankrijk? Jan Ceulemans geeft zijn mening.

Eerder zei Hugo Broos al dat hij Wilmots Engels ziet meenemen naar het EK in Frankrijk. Nu is het de beurt aan Club-coryfee Jan Ceulemans om zijn mening te geven over de 21-jarige verdediger.

"Engels kan goed voetballen, hij kent zijn kwaliteiten. Als het niet nodig is om een lange bal te geven, probeert hij de middenvelders aan te spelen met een vrij simpele bal, dat is in mijn ogen een ongelooflijke kwaliteit", zegt Ceulemans in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Engelse speelt bijna altijd, dat wil zeggen dat Preud'homme in hem gelooft" - Jan Ceulemans

"Als je je kwaliteiten kent, is dat een voordeel. En ik heb de indruk dat hij zijn kwaliteiten heel goed kent. Hij doet zijn verdedigende taken en als hij de bal recupereert speelt hij zo simpel mogelijk in. Dat is heel belangrijk voor een centrale verdediger."

Volgens Ceulemans ziet ook Michel Preud'homme het potentieel van de jonge Bruggeling. "Hij kende al veel tegenslag door ongelooflijk lang gekwetst te zijn, maar nu is hij terug op niveau. Je ziet dat ook aan Michel Preud’homme, hij laat hem staan. Hij speelt bijna altijd. Dat wil zeggen dat Preud’homme er ook in gelooft."

?

Sleutelfiguur in de Brugse verdediging

"Hij straalt ook vertrouwen uit. Het is makkelijker voetballen als doelman, verdediger, middenvelder of spits als je weet dat je wel eens een fout kan maken, want Engels is daar nog altijd om de boel op te ruimen", zegt Ceulemans.

"De Bock en Meunier zijn meer aanvallende backs, dus zijn er jongens nodig die echt verdedigend denken en positioneel heel sterk zijn. En ik denk dat hij daar aan beantwoordt."

Engels klaar voor EK?

"Dat valt nog af te wachten. Hij heeft kwaliteiten, ondanks die tegenslag haalt hij toch vrij snel een meer dan degelijk niveau. Het is ook nog een jonge gast. Hij kan in aanmerking komen, maar als iedereen fit is, hebben we centrale verdedigers genoeg."

"Kompany, Vermaelen, Alderweireld, noem maar op. Dus als we hem nodig hebben, kunnen we hem gebruiken. Maar dat hij potentieel heeft, dat is zeker", besluit Ceulemans.

Stijn Van Hove

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.