AA Gent is een beetje het Chelsea van België: "Al is het geen bewuste strategie"

10 februari 2016 10:17

KAA Gent doet het ook na zijn eerste landstitel ooit prima. Al brengt dat wel met zich mee dat de club (tijdelijk) afscheid moest nemen van een heel aantal spelers. Zo verhuurt Gent zomaar even vijftien spelers aan andere clubs.

En op die manier is Gent een beetje het Chelsea van België geworden. “Zoveel spelers uitlenen is geen bewuste strategie. Het is gevolg van verschillende dingen. Zo gaan wij constant op zoek naar talent, maar zijn die jongens niet altijd een schot in de roos. Of zijn ze nog niet klaar om bij AA Gent te spelen”, zegt Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws.

“Een tweede reden is de groei van e club. We zijn geëvolueerd van de zevende plaats naar een top drie-ploeg. Een aantal spelers hebben daardoor hun plaats niet mee bij Gent. De jongens die 25 of ouder zijn, zullen niet meer terugkeren. Met de anderen, tussen de 18 en 22 jaar, hebben we nog een beetje geduld.”

Privat

Louwagie benadrukte overigens nog eens dat Gent geen verlies zal maken op de dure Sloan Privat, die zich allesbehalve kon doorzetten in België. “Bij dergelijke spitsen liggen de uitleensommen zo hoog, dat we die investering gaan recupereren”, klinkt het.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.