Paradepaardjes Trossard en Schrijvers delen zelfde droom: "Samen in de ploeg bij Genk"

10 februari 2016 08:56

KRC Genk verhuurt dit seizoen in totaal 7 spelers, maar Siebe Schrijvers en Leandro Trossard zijn misschien wel de meest opvallende namen. De twee paradepaardjes van de Genkse jeugdopleiding spelen momenteel voor Waasland-Beveren en OH Leuven, maar hebben dezelfde droom: "De basisploeg van Genk."

Afgelopen weekend stonden Schrijvers en Trossard nog eens samen op het veld, al droegen ze wel allebei een ander shirt. De eerste speelt sinds de winterstop voor Waasland-Beveren, terwijl laatstgenoemde één van de smaakmakers is bij het OH Leuven van Emilio Ferrera. Samen delen ze dezelfde droom: in het eerste elftal van KRC Genk spelen.

"Volgend seizoen meedraaien bij KRC Genk" - Leandro Trossard

Talent hebben beide jonkies zat en aan motivatie ontbreekt het hen evenmin. “We moeten ons allebei bewijzen en ons tonen bij onze huidige clubs. Het is de bedoeling dat we ons etaleren en dat moet ons dan weer verder helpen in onze ontwikkeling”, aldus Trossard in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Getoond dat we beslissende pion zijn bij huidige club" - Siebe Schrijvers

De uitleenbeurt aan OH Leuven draaide tot dusver prima uit voor de technisch vaardige Trossard. “Voorlopig heeft die stap terug toch vrij goed uitgepakt. Het is de bedoeling om dit seizoen zo vaak mogelijk aan spelen toe te komen en progressie te boeken. En hét doel is dan om volgend seizoen mee te draaien bij Genk.”

Ook Schrijvers ziet dat hij en zijn maatje Trossard het best goed doen. “We hebben al getoond dat we allebei een beslissende pion zijn bij onze huidige club”, aldus de aanvaller die nu het mooie weer maakt bij Waasland-Beveren. “Maar we moeten nog heel hard werken, dat weten we ook wel.”

Samen in de ploeg bij Genk?

Stiekem dromen de tieners al van een hereniging in de Genkse basisploeg. “Ik speelde al samen met Siebe in de Genkse jeugd en bij de beloften. We kunnen het goed met elkaar vinden, op en naast het veld. Dus dat zal alvast geen problemen geven”, knipoogt Trossard.

"Bij Genk mogen ze blij zijn met hun huurlingen" - Leandro Trossard

“We zijn vergelijkbare types: niet al te groot, maar wel sterk op technisch vlak. En bovendien weten we ook het doel staan, hé. Dat hebben we dit seizoen al bewezen. Ik denk dat ze bij Genk blij mogen zijn met hun huurlingen”, voegt de smaakmaker van OH Leuven er nog aan toe.

Schrijvers besluit met iets voorzichtigere woorden. “Samen in de ploeg bij Genk? Dat zou héél erg mooi zijn. Maar voorlopig ben ik met mijn hoofd bij Waasland-Beveren. Tot het einde van het seizoen telt enkel deze club voor mij.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ OH Leuven \\ SK Beveren
 
 
Reacties.