OH Leuven: sterke verankering in het Leuvense

10 februari 2016 16:30

De vrouwen van OHL zijn momenteel een van de 8 teams in de Belgische Super League. Een sterke lokale verankering van een team dat toch ook al een tijdje aan de weg timmert.

Vrouwenvoetbal in Leuven is namelijk verre van iets nieuws. Sinds 1990 is er een ploeg uit Oud-Heverlee ingeschreven bij de KBVB. Binnen de vijf jaar stond de ploeg op het allerhoogste niveau. 

Na de grote fusie in het Leuvense voetbal aan het begin van deze eeuw werden ook de vrouwen daarbij betrokken. Zij gingen uiteindelijk ook verder als de OHL Vrouwen. 

De ploeg maakte in 2012 haar debuut in de BeNe League en speelde er de volledige drie seizoenen mee op het hoogste niveau, anno 2015-2016 zit het team in de Super League en het B-team in eerste nationale.

Momenteel knokken beide teams onderin de rangschikking tegen de degradatie. Voor het eerst in 30 jaar speelde men in Leuven nog eens een derby, tegen Eva's Tienen. Voor die match daagden meer dan 800 mensen op aan Den Dreef.

Uitvalsbasis:

De wedstrijden van OHL Vrouwen worden normaal gezien gespeeld op het Gemeentelijk Sportstadion van Oud-Heverlee, al wordt soms ook uitgeweken naar Den Dreef (het veld van de A-mannen) of voor trainingen naar het Jeugdcentrum Bruineveld in Kessel-Lo.

Erelijst:

Resultaat BeNe League 2014-2015: 13e plaats (6e Belgische ploeg) 

Aernout Van Lindt

Dames OHL
 
 
Reacties.