Schrijvers kijkt 'zijn' Genk in de ogen: "Als ik een eerredder maak dan vier ik niet, maar als ik de winnende goal scoor..."

11 februari 2016 18:56

Waasland-Beveren gaat zaterdagavond op bezoek in de Cristal Arena. Voor Siebe Schrijvers (19) wordt de wedstrijd tegen 'zijn' KRC Genk er natuurlijk één met een speciaal randje. De aanvaller speelde zijn hele leven voor de Limburgse club, maar zette in januari een (tijdelijke) stap terug.

Bijna moest Schrijvers de confrontatie met zijn moederclub missen door schorsing. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik ontzettend opgelucht was, toen ik te horen kreeg dat er geen schorsing zou volgen. Ik had toch even schrik dat ik de match tegen Genk zou missen.”

In het buitenland is het soms zo dat huurlingen niet in actie mogen komen tegen de ploeg die hen ter beschikking stelt. Bij Genk deden ze daar evenwel niet moeilijk over, zo legt de jongeling uit. "Mijn manager heeft dat allemaal geregeld, daar heb ik niets van gehoord. Daar is nooit een probleem van gemaakt en ik dat de mensen bij Genk mij deze kans ook wel gunnen."

"Ik zal me niet vergissen van kleedkamer" - Siebe Schrijvers

Zaterdag is het zover en speelt het jonge talent tegen Genk. “Het gaat inderdaad best vreemd worden. Ik heb elf jaar voor Genk gespeeld. Vanaf de U8 heb ik er bij iedere jeugdploeg gespeeld, om uiteindelijk in de A-kern terecht te komen. Het wordt dus een speciaal om – in een ander shirt – terug te keren in de Cristal Arena, dat kan ik niet ontkennen.”

“Het zal vreemd aanvoelen om in de bezoekende kleedkamer te moeten plaatsnemen. Maar goed, ik denk niet dat ik me zal vergissen”, lacht Schrijvers. “Op dat moment zal de focus op de match liggen. Op dit moment ben ik een speler van Waasland-Beveren en daar zal ik me ook naar gedragen.”

"Als ik de winnende treffer scoor, dan denk ik dat daar blij mee mag zijn" - Siebe Schrijvers

En wat als hij scoort tegen zijn werkgever, wat doet Schrijvers dan? “Goh, daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Als we bij een 3-0-achterstand tot scoren komen, dan ga ik niet vieren. Maar als we op voorsprong komen, tja… Dan misschien wel, hé.”

“Ik zal zeker en vast de fans of de staf niet uitdagen. Maar stel ik dat de winnende treffer scoor, dan denk ik wel dat ik daar blij mee mag zijn. Genk heeft me heel erg veel gegeven, maar ik denk dat de fans mijn situatie wel begrijpen.”

"Ik zit nog in de WhatsApp-groep van Genk, maar daar wordt niet over tactiek gesproken" - Siebe Schrijvers

Thuis tegen OH Leuven of op bezoek bij Genk: Waasland-Beveren heeft stilaan écht wel punten nodig. “In deze competitie is alles mogelijk. Dus waarom zouden we niet kunnen gaan winnen in Genk. Bovendien hebben we nog niet van een topploeg kunnen winnen. Het seizoen begint te korten, dus hopelijk kunnen we daar verandering in brengen, hé”, knipoogt Schrijvers.

Stijn Vreven beschikt met Schrijvers natuurlijk over een ‘spion’. Maar zijn coach tips geven, was blijkbaar niet nodig. “De analyse van de technische staf was heel goed en zag er exact uit hoe ik het zou samenvatten. Tijdens de bespreking heb ik af en toe wel iets gezegd, maar meer ook niet.”

“Ik zit nog steeds in een WhatsApp-groep van de Genkse spelersgroep, maar daar wordt eigenlijk niet over tactiek gesproken. Dus als ik iets te weten wil komen, dan zal ik dat op een andere manier moeten doen”, besluit de aanvaller met de glimlach.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.