Boussoufa kon het amper geloven: "Ik was al verrast dat ik in de selectie zat"

12 februari 2016 23:58

Mbark Boussoufa beleefde een droom van een retour bij AA Gent. Hij mocht al vroeg in de eerste helft invallen en brak de match open met een fantastische volley. Achteraf kon hij z'n geluk niet op.

"Dit is meer een droom dan de werkelijkheid", aldus een glunderende Boussoufa. Hij had nog niet verwacht meteen zoveel minuten te krijgen. "Alles ging sinds gisteren plots heel snel. Ik was zelfs verrast dat ik bij de selectie zat."

Bij de blessure van Simon koos Vanhaezebrouck meteen voor Boussoufa. "Dat ik zo snel mocht invallen en dat die keuze op mij viel, is een bewijs dat de trainer vertrouwen in mij heeft." Vanhaezebrouck leek aanvankelijk nochtans niet happig met de komst van Boussoufa.

"Daar heb ik begrip voor. Hij heeft ook een groep die het al anderhalf jaar fantastisch doet. Hij moest die groep ook beschermen." Meteen na de opmerkelijke reactie van de coach op de transfer vond hun eerste gesprek plaats.

Vanhaezebrouck wou zijn groep beschermen. Daar heb ik begrip voor -Mbark Boussoufa

"We hebben elkaar recht in de ogen gekeken en ons gedacht gezegd. Het was ook niet makkelijk omdat mijn transfer er pas op het laatste moment kwam. De coach houdt van voetbal en ik ook." Boussoufa kon het ook goed vinden met zijn ploegmaats.

"Iedereen hier probeert er altijd voetballend uit te komen. Van de rechtsback tot de linksvoor. Het is echt opvallend welke evolutie Gent onderging. Wij hadden destijds ook een goeie ploeg, maar België domineren deden we niet." Morgen heeft Boussoufa het over de reactie van het publiek én zijn ontbreken op de Champions League-lijst.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Moeskroen
 
 
Reacties.