Overzicht buitenland: AS Roma kent lastige avond, Benfica toch niet onoverwinnelijk

12 februari 2016 23:31

Niet alleen in België voetbal op vrijdagavond natuurlijk. Ook in heel wat andere competities werd er gevoetbald. Een overzicht van de uitslagen.

Carpi - AS Roma 1-3 

AS Roma kon pas in de slotfase afstand nemen van Carpi. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar AS Roma trok de match in de slotfase toch naar zich toe. Dzeko zorgde voor de beslissende1-2 en amper een minuut later drukte Salah alle hoop van de thuisploeg in.

Mainz 05 - Schalke 04 2-1

In Duitsland stond er een belangrijk duel op het programma met het oog op Europa. Daarin deed Mainz 05 een goede zaak. Het won met 2-1 van Schalke 04 en komt nu op gelijke hoogte van Huntelaar en co.

Benfica - Porto 1-2

In Portugal waren alle ogen gericht op dé topper van de speeldag tussen Benfica en Porto. De ploeg van Carcela, die halfweg de tweede helft mocht invallen, had sinds half december al zijn wedstrijden gewonnen, maar blijkt nu toch niet ononverwinnelijk. 

Mitroglou bracht de thuisploeg wel nog op voorsprong, maar de drie punten reisden toch mee naar Porto. Herrera en Aboubakar maakten er 1-2 van. Sporting kan, als het niet verliest bij Nacional, zo opnieuw alleen leider worden. 

Overige uitslagen: 

Rennes - Angers 1-0
Cambuur - Utrecht 0-2
Sporting Gijon - Rayo Vallecano 2-2

Bart Vandenbussche

Bundesliga \\ Serie A \\ AS Roma \\ FC Porto \\ SL Benfica \\ FC Schalke 04 \\ 1. FSV Mainz 05 \\ Carpi
 
 
Reacties.