Beerschot-Wilrijk maakt zich op voor titelwedstrijd: "We beseften dat we het nu zelf moesten gaan doen"

29 april 2016 11:26

KFCO Beerschot-Wilrijk is al enkele dagen zeker van promotie naar de eerste amateurliga, maar de honger van de paarshemden is nog niet gestild. Zondag kan ook de titel gepakt worden. "En het feestje zal onvergetelijk zijn", vertelt Bjorn Ruytinx.

Zondag winnen van Bocholter VV en het uitverkochte Kiel gaat een lange feestnacht in. Al wil Bjorn Ruytinx de voetjes eerst en vooral op de grond houden.

"De wedstrijd moet natuurlijk eerst en vooral worden gespeeld", vertelt El Toro. "Bocholter VV staat niet voor niets op de derde plaats in het klassement, hé. Maar we spelen thuis en kunnen de titel pakken."

Maar de wedstrijd moet eerst en vooral gespeeld én gewonnen worden - Bjorn Ruytinx

De aanvaller wil maar zeggen: geen enkele Manneken moet worden gemotiveerd voor de partij. "Maar dat is omgekeerd ook zo. Voor de jongens van Bocholt zal het ook een unieke ervaring worden."

Pakweg anderhalve maand geleden leek de titel nog heel ver weg voor Beerschot-Wilrijk. Na het gelijkspel tegen KFC Oosterzonen werd de kentering ingezet.

Kentering: negen op negen!

"Ondertussen pakten we negen op negen én is het voetbal ook veel beter. Na die mindere periode (na de trainerswissel op het Kiel, nvdr.) hebben de spelers de koppen een keertje bij elkaar gestoken."

En net dat heeft geholpen. "De precieze woorden blijven in de kleedkamer, maar het besef dat we het nú zelf moesten gaan doen was er wel bij iedereen."

Cédric De Volder

2e amateurliga B \\ Bocholter VV \\ Beerschot
 
 
Reacties.