De fans van Club, Gent, Anderlecht én Zulte Waregem in koor: "Wie moet er promoveren? Antwerp!"

29 april 2016 12:14

Zaterdagavond weten we (normaal gezien) welke tweedeklasser volgend seizoen in de pintjesliga mag komen voetballen. Ook de fans van de voornaamste Belgische clubs hebben natuurlijk een mening. In koor? "Antwerp FC!"

Antwerp FC, KAS Eupen en White Star Bruxelles zijn momenteel de drie ploegen die nog aanspraak maken op de titel en bijhorende promotie in de Proximus League. Zaterdag volgt de grootse ontknoping.

Maar wat denken de fans van de drie voornaamste titelkandidaten er eigenlijk van? En we passeerden ook meteen eventjes aan de Gaverbeek. De sterke man bij de Great Old is immers... jawel, Patrick Decuyper.

Geert De Cang (Club Brugge)"White Star is zo onbekend en Eupen is héél ver. Dus we kiezen voor Antwerp FC. Dat is een traditieclub die eerste klasse uitstraalt, hé. Bovendien hebben ze een enorm fanatiek publiek. Het worden geladen wedstrijden."
Dirk Vos (KAA Gent)"Iedere ploeg is welkom, maar we kennen allemaal de geschiedenis van de Great Old, hé. Antwerp is een ploeg die je graag ziet komen en waar je ook graag naartoe trekt.
Ivan Boelens (RSC Anderlecht)"Het is al twaalf jaar geleden. De terugkeer van Antwerp zou voor heel wat nostalgie zorgen. Een nieuwe derby tegen White Star zou ook leuk zijn. Al zal hun stadion dan vooral vollopen met Anderlecht-fans. Zo krijgen we er een thuiswedstrijd bij." (lacht)
Geert Titeca (Zulte Waregem)"Ook op financieel vlak zou de terugkeer van het stamnummer één een goede zaak zijn. De Antwerp-fans laten het uitvak vollopen. En reken daar ook nog eens het drankverbruik bij en er komt gemakkelijk 50.000 euro extra bij in het laatje."

Redactie

2e klasse \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.