Roger Vanden Stock: "Als er tegen Gent geen reactie komt? Fusilleren! Allemaal!"

29 april 2016 14:17

Vandaag werden de helden van de Europa Cup-finale van 1976 gehuldigd in het Constant Vanden Stock-stadion. Veel van die jongens begrijpen niet wat er met Anderlecht gebeurde in Oostende. Niet erg, de voorzitter was vijf dagen na datum ook nog niet bekomen.

Het beeld van Roger Vanden Stock die stokstijf voor zich uitstaarde in de tribune van Oostende werd door elke zender opgepikt. "Wat moest ik doen? Roepen? Tieren? Maar vanbinnen kookte het. Dat is niet Anderlecht, ik schaamde. Het was schandalig op alle niveau's. Ik hoop dat de kritiek pijn deed aan de spelers."

Die vergelijking met mijn vader heeft me héél veel pijn gedaan - Roger Vanden Stock

Vanden Stock keek met weemoed rond zich en zag spelers als Robby Rensenbrink, Gille Van Binst en Swat Van der Elst rond zich. "Wat als er nu geen reactie komt tegen Gent? Fusilleren! Allemaal!", zei de voorzitter lachend. "Maar we moeten ook relativeren. Een week ervoor zaten we nog op het goeie pad en de week erna worden we door alles en iedereen afgemaakt. Niks is meer goed op Anderlecht. We zouden iedereen moeten verkopen..."

En Vanden Stock voelt zich persoonlijk aangevallen door oud-spelers van de club. "Nee, dat is niet verteerd. Vooral de vergelijking met mijn vader heeft me pijn gedaan. Dat het onder hem niet gebeurd zou zijn... Dat doet heel veel pijn. Maar dat zal op het juiste moment nog wel eens naar boven komen."

Ik ga er nog altijd vanuit dat half België voor Anderlecht is - Roger Vanden Stock

Maar zijn trainer blijft hij beschermen. "Het was de schuld van de spelers vooral. De pers heeft de trainer genoeg aangevallen. Hij doet zijn best. Hij is een echte clubman. Ik steun hem in goeie en slechte tijden. Dat hij zegt dat iedereen tegen Anderlecht is? Dat zijn uitspraken in de context van een persconferentie. Ik ga er nog altijd vanuit dat half België voor Anderlecht is."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.