Dit is de selectie die voor de Europese titel gaat bij de U17

29 april 2016 12:21

De selectie voor het Europees kampioenschap 2016 in Azerbeidzjan is bekend. Coach Thierry Siquet neemt negentien jonge Rode Duivels mee.

De U17 vertrekken zaterdag naar Azerbeidzjan. Ze proberen beter te doen dan de U19 van vorig seizoen, die bereikten de halve finales op het EK in Bulgarije. Op 5 mei nemen onze landgenoten het op tegen Schotland, drie dagen later moeten ze aan de bak tegen thuisland Azerbeidzjan, beide wedstrijden zijn om 17u Belgische tijd. De laatste groepswedstrijd is op woensdag 11 mei tegen Portugal, om 14u Belgische tijd. Alle matchen vinden plaats in de hoofdstad Bakoe.

Kwalificatie

De kwalificatie liep goed voor de jongens van coach Siquet. Ze werden eerste in een groep met Turkije, Slovenië en de Faroër Eilanden. Daarna stootten ze door naar de eliteronde, ook daar werden ze groepswinnaar tegen Spanje, nogmaals Slovenië en Israël. De laatste wedstrijd was een penaltythriller tegen Spanje, waar Mile Svilar er twee wist te stoppen. Herbeleef hier de ontlading. Opgelet, het laden kan eventjes duren.

De selectie

Hofleveranciers zijn Anderlecht en Club Brugge, zij sturen elk vijf jeugdspelers mee naar Azerbeidzjan. Er zijn ook twee afgevaardigden van Inter Milaan, Xian Emmers en Zinho Vanheusden. Standard en Gent leveren elk een speler en ook de coming man van Ajax, Fransesco Antonucci wil vlammen op het EK.

Maarten Pottie

België
 
 
Reacties.