Francky Dury na alweer een knullige tegengoal: "Dit is er opnieuw eentje voor het blunderoverzicht"

29 april 2016 23:06

Zulte Waregem heeft ook op speeldag 6 van play-off 1 niet kunnen winnen. Het verloor in eigen huis met 1-2 van Oostende en slikte zo al 15 tegendoelpunten. 2 op 18, een bittere pil ook voor coach Francky Dury.

Formose Mendy ging vorige week veelvuldig in de fout in Jan Breydel, dus kreeg Joël Sami deze week zijn kans centraal in de verdediging van Zulte Waregem. In de eerste minuut voorkwam hij een tegendoelpunt door als enige mee te lopen met de Oostendse actie. Een hoopvol begin.

Maar toen ging in de tweede helft even het licht uit. Een pijnlijk, erg pijnlijk misverstand met Kenny Steppe lag aan de basis van de 1-2. "Ik ging vol voor die bal op de lange pass van Jali", aldus Musona. "En ik zag hem hoog botsen, dus wilde er als eerste mijn voetje tegen zetten. Ik ging er vol voor en kon zo scoren."

Comedy Capers - Francky Dury

Francky Dury was iets minder opgezet met de 1-2: "Dat is er eentje voor in het jaaroverzicht van de blunders. En we zullen die lijst nog wel een paar keer halen met de fouten die we dit jaar al hebben gemaakt. Het is echt heel zuur en zwaar, maar er zijn geen excuses meer voor dat tegendoelpunt. Comedy Capers."

Het was natuurlijk ook al lang niet de eerste defensieve blunder van het seizoen. "En nochtans speelden we goed mee in de eerste helft, maar we hebben al zoveel kloppen gekregen dat we er niet meer van herstelden tegen Oostende. Dit is een erg moeilijk seizoen voor me", besloot de oefenmeester van Essevee.

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem \\ KV Oostende
 
 
Reacties.