Barcelona wint en blijft in polepositie voor de titel

30 april 2016 22:41

FC Barcelona deed vanavond wat het moest doen. De Catalanen gingen met de drie punten aan de haal bij Real Betis, de ploeg van onze landgenoot Charly Musonda Jr. Barça staat weer aan de leiding dankzij goals van Rakitic en Suárez.

De druk was groot bij Barcelona, zeker na de winst van Real Madrid eerder op de dag. Het kenmerkende frivole voetbal van de Catalanen was ver zoek, maar dankzij twee goals in de tweede helft, wipt Barça opnieuw over Real naar de eerste plaats. Het blijft wel razend spannend in Spanje, want ook Atlético Madrid won zijn wedstrijd.

Bloed, zweet en tranen

De Catalanen hadden het moeilijk tegen de ploeg van Sevilla. Na de 0-8 en de 6-0 van de voorbije speeldagen, leek ook Real Betis een vogel voor de kat te worden. Maar niets bleek minder waar. Barcelona vond maar moeilijk oplossingen voor het stugge spel van Real Betis.

Uiteindelijk zette Rakitic na vijf minuten in de tweede helft de 0-1 op het scorebord. Suarez legde wat later de 0-2 eindstand vast. Charly Musonda Jr mocht in de 55ste minuut invallen, maar kon niet echt opvallen.