"Jullie hebben me afgemaakt, maar ik ben nog niet dood, vrienden", Guardiola klinkt strijdvaardig

30 april 2016 11:01

Pep Guardiola, oefenmeester van Rekordmeister Bayern München moest heel wat kritiek slikken na de verloren uitmatch tegen Atlético in de halve finales van de Champions League. Maar er is nog niets verloren volgens Guardiola: "Ik heb nóg een kogel."

Bayern München ging in de heenronde van de halve finales met 1-0 ten onder op het veld van Atlético. De tactische keuzes van Pep werden flink op de korrel genomen na de wedstrijd. Vooral zijn beslissing om Müller op de bank te laten starten, stootte op heel wat onbegrip. "Ik heb er uitvoerig over nagedacht, maar ik wilde met één spits beginnen", verklaarde hij zijn keuze.

De rest van de kritiek pareerde hij op cryptische wijze met de volgende woorden: "Jullie hebben me woensdag afgemaakt, maar ik ben nog niet dood, vrienden. Ik heb nog een kogel."

De Portugese coach kan zaterdag zijn derde titel oprij in de wacht slepen met Bayern. Maar dan moet zijn ploeg wel voorbij Mönchengladbach geraken, samen met SV Mainz 05 de enige club die hen wist te verslaan in de Bundesliga. "Ze zijn erg sterk en naast Borussia Dortmund de lastigste tegenstander in onze competitie", meende de trainer.

Ten slotte probeerde Guadiola de druk af te houden voor de confrontatie met Atlético. "De titel pakken blijft ons belangrijkste doel dit seizoen." Mooie poging, Pep!

Pieter De Clerck

Bundesliga \\ Bayern München \\ Bor. Mönchengladbach
 
 
Reacties.