Club Brugge nu al kampioen .. maar (nog) niet in voetbal

30 april 2016 12:35

Club Brugge is nu al kampioen in stadionverboden. De leider in de Jupiler Pro League voert ook de lijst aan van clubs met statistisch de meeste hooligans. Voor heel de competitie was er dit seizoen een duidelijke toename in stadionverboden.

In Belgïe is het aantal stadionverboden afgelopen twee jaar gestegen van 600 naar 758. Club Brugge staat weer op de eerste plaats met 99 stadionverboden, gevolgd door Antwerp FC en Standard. Charleroi zag hun aantal hooligans in een jaar verdubbeld. Opmerkelijk: Anderlecht zag hun aantal dalen van 66 naar 51. Hoe lang dat getal stabiel blijft, is nog af te wachten met de recente rellen van de paars-witte supporters.

Nultolerantie

Cathy Van Den Berghe, hoofd van de Voetbalcel maakt zich niet al te veel zorgen: "De plotse toename wil niet zeggen dat er meer hooliganisme is." Afgelopen jaren werden er striktere regels doorgevoerd, dat zou het aantal stadionverboden de lucht in hebben geschoten. "Er zijn verschillende redenen, maar alles is te herleiden tot de strikte nultolerantie die de politie doorgevoerd heeft", aldus Van Den Berghe

Redactie

2e klasse \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.