"En dan krijg je het verwijt dat we niet in play-off 1 horen"

30 april 2016 14:33

Zulte Waregem probeerde het tegen KV Oostende met Christophe Lepoint en Joël Sami als centrale duo. Bij gebrek aan andere fitte verdedigers.

Baudry, Diallo, D'Haene, Essikal: een hele resem verdedigend ingestelde spelers zitten nog steeds in de lappenmand. Formose Mendy viel dan weer definitief door de mand op Jan Breydel, waardoor een opgelapte Joël Sami zijn eerste basisplaats in maanden verzilverde. Naast Lepoint, die ook nog herstellende is.

"Hij speelt met een halve knie. Normaal is hij gewoon nog geblesseerd, maar een krijger als Lepoint speelt natuurlijk altijd als het echt nodig is", viel na de pandoering in Club Brugge al te noteren. Toch allemaal niet ideaal, maar Francky Dury wil - ondanks de ene knullige tegengoal na de andere - geen excuses inroepen.

We wilden ervaring opdoen en genieten. Wel ja ... - Francky Dury

"We krijgen de ene klop na de andere", aldus Dury na 15 tegendoelpunten in zes wedstrijden play-off 1. Met de 2 op 18 kan ook hij niet meteen tevreden zijn. "We wilden voor play-off 1 twee doelen stellen: ervaring opdoen en genieten. We doen heel veel ervaring op de laatste weken. En genieten? Ja ..."

"Het verwijt dat we niet in play-off 1 horen, terecht of niet, maakt het allemaal extra moeilijk. Daarom dat een driepunter eens hard van pas had kunnen komen. Maar we blijven hard werken, volgende week is er alweer een zware wedstrijd."

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem \\ KV Oostende
 
 
Reacties.