Kroont Kortrijk zich tot groepswinnaar tegen sterrenloos Standard?

30 april 2016 11:00

KV Kortrijk krijgt vanavond het bezoek van Standard. Het kan een leuke avond worden voor de West-Vlamingen, aangezien zij zich kunnen verzekeren van groepswinst in play-off 2.

Kortrijk maakte vorige week gehakt van Waasland-Beveren, en uiteindelijk waren de Kerels nog zo vriendelijk om de score 'maar' tot 5-0 te laten oplopen. Er hadden namelijk nog wel enkele doelpunten kunnen vallen. Als Kortrijk ook vanavond wint, dan is het zeker van groepswinst.

In de selectie van de Kortrijkzanen geen verrassingen. Zowat iedereen is fit, op de langdurig gebleseerden De Mets en Lallemand na. De gekende namen kunnen vanavond dus opnieuw het beste van zichzelf geven.

Standard zonder zijn sterren

Standard - dat niets meer te winnen of te verliezen heeft - haalde het vorige week met duidelijk 4-1-cijfers van Moeskroen. Op die manier blijft de Luikse club in het spoor van leider Kortrijk en behoort groepswinst nog steeds tot de mogelijkheden. Maar dan moeten de Rouches vanavond minstens gelijkspelen.

Yannick Ferrera kan geen beroep doen op enkele sterkhouders: Trebel, Scholz, Dossevi en Goreux liggen allemaal in de lappenmand. Ook geen Valdes en Maniatis, zij verlaten de club per direct. En zo zullen ook vanavond weer heel wat jonkies een kans krijgen.

Timothy Collard

Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.