Anderlecht-jongeren nemen straks deel aan prestigieus tornooi: "We nemen de trofee mee naar Brussel"

30 april 2016 11:47

De U19 van Anderlecht gaan deelnemen aan FIFA Blue Stars, een prestigieus Zwitsers tornooi. Wouter Faes en Orel Mangala, twee toptalenten van paars-wit, zijn ambitieus.

"Alle deelnemende ploegen hebben hun kansen. Ik hoop dat we erg ver kunnen geraken, maar we willen vooral proberen goed voetbal te brengen. Zoals altijd", aldus Faes op de website van FIFA.

Mangala is nog een stuk ambitieuzer. "Ik verwacht een erg moeilijk tornooi, met veel fantastische ploegen. Maar op het einde zullen wij de trofee meenemen naar Brussel."

"Ik wil mijn debuut maken bij het eerste elftal van Anderlecht" - Wouter Faes

De twee jonge Belgen deden een mooie ervaring op tijdens het WK. "Ik herinner me vooral de groepswedstrijd tegen Mali. We pakten een 0-0 resultaat na een erg intense wedstrijd. De hele ploeg heeft erg hard gewerkt om die bronzen medaille te pakken", aldus Faes.

Beide jongelingen willen graag de stap naar het hoogste niveau zetten. Mangala laat nog in het midden bij welk team hij speelkansen kan krijgen. Wouter Faes heeft een duidelijker doel. "Ik wil mijn debuut maken bij het eerste elftal van Anderlecht en daar titularis worden. Daarna zien we wel verder."

Caroline Tonnelier

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.