Eden Hazard bezorgt Leicester City de titel met wereldgoal (met beelden)

02 mei 2016 22:55

Vorig seizoen besliste Eden Hazard met een goal de titelstrijd op 3 mei. Dit seizoen deed hij het een dag eerder. Wel niet voor zijn eigen ploeg, maar zijn wereldgoal bezorgde wel Leicester City de titel in de Premier League.

In de eerste helft leek Tottenham op een makkelijke zege af te stevenen en zo Leicester toch nog het vuur aan de schenen te leggen. De onvermijdbare Harry Kane en Heung Min-Son - met een fantastische afwerking - hadden de Spurs op 0-2 gebracht op Stamford Bridge.

Maar dan besloot Guus Hiddink om in de tweede helft Eden Hazard in te brengen. De Rode Duivel is al een tijdje in een spiraal van stijgende vorm terechtgekomen en dat bewees hij maandagavond nog eens. Hij was de man die de motor van de Londenaren deed aanslaan. En Tottenham greep terug naar ordinair schoppen. Het was soms niet mooi om zien. De ref moest negen gele kaarten uitdelen.

Derde in twee matchen voor Hazard

Het was echter Gary Cahill die de aansluitingstreffer maakte net voor het uur. En dan was het moment van Hazard aangebroken. Diego Costa vond hem in de box en dan besloot Eden om iets schitterends te doen. Met één toets plaatste hij het leer in de kruising. Zijn derde goal in twee wedstrijden.

En het gelijkspel was genoeg om Leicester kampioen te maken. Met nog twee wedstrijden te gaan, hebben ze nu zeven punten voorsprong. Hazard nekte dus zijn mede-Duivels Alderweireld, Vertonghen, Dembélé en Chadli.

Johan Walckiers

Premier League \\ Tottenham \\ Chelsea
 
 
Reacties.