Nieuwe gouden lichting bij Anderlecht op komst: "De U17 zijn een topgeneratie"

05 mei 2016 17:01

De U17 van Anderlecht zijn kampioen geworden. Geen al te groot nieuws, ware het niet dat er bij paars-wit heel wat verwacht wordt van deze lichting. Dankzij hun titel mogen ze trouwens volgend seizoen ook rechtstreeks Youth League spelen.

Als je het oor te luister legt in Neerpede hoor je niets dan goeds over de U17. Toen Nicolas Frutos aankwam, ging René Peeters, de toenmalige beloftencoach, naar de U17 omdat hij al bewezen heeft heel wat opbouwend en goed werk te verrichten met de jeugd.

Onder zijn leiding veroverden ze ook de titel. Binnen de club verwachten ze dat er toch meer dan eentje doorbreekt naar de eerste ploeg. Er zitten dan ook een paar serieuze talenten in. Er zijn er maar liefst vijf mee met de nationale ploeg naar het EK in Azerbeidzjan voor jongens onder 17 jaar. Hierbij enkele jongens die ons opvielen. "De U17 zijn een toplichting", bevestigde Herman Van Holsbeeck al.

Mile Svilar

Deze jongen heeft amper nog introductie nodig, want hij wordt door Anderlecht zelf al naar voor geschoven als hun volgende eerste doelman. Nog steeds maar 16, maar hij zal volgend seizoen wel al deel uitmaken van de A-kern. Een keeper met goeie reflexen en héél snel.

Sebastiaan Bornauw

Een centrale verdediger die heel secuur is en ook goed in de opbouw. Hij kiest telkens voor de voetballende oplossing. Ook heel groot voor zijn leeftijd en kopbalsterk.

Milan Coryn

Eén van de jongens waar het meest van verwacht wordt. Zijn beste positie is die van aanvallende middenvelder, maar hij kan ook op de flank en in de spits uit de voeten. Heel doelgericht en amper van de bal te zetten. Zijn lichaam is ook verder ontwikkeld dan dat van zijn leeftijdsgenoten.

Hannes Delcroix

Een hele slimme centrale verdediger die een defensie kan leiden. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij Beerschot, waar Anderlecht hem opmerkte.

Daan Foulon

Een technisch vaardige en snelle linksback die ook een rijtje hoger kan spelen. Hij heeft een goeie voorzet en dito actie in zijn benen.

Trésor Ndayishimiye

U zal er waarschijnlijk een paar keer uw tong op breken, maar de jongeman uit Lembeek kan met een bal overweg. Hij is niet van de snelste, maar technisch heel sterk. Hij kan op de linkerflank, als 10 of in de spits uit de voeten.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.