Dé beste speler bij Club Brugge? Wel, die is er eigenlijk niet...

05 mei 2016 11:24

Club Brugge prijkt vier speeldagen voor het einde van de competitie nog steeds aan de leiding. Blauw-zwart stevent op een langverwachte titel af, maar wie zijn nu eigenlijk de uitblinkers binnen de ploeg van Michel Preud'homme.

Wel, dat is een vraag waar we moeilijk op kunnen antwoorden. Akkoord, enkele spelers steken er bovenuit, maar de grootste uitblinker luistert toch naar de naam ‘TEAM’. Club is een geoliede machine met stuk voor stuk spelers die voor elkaar door het vuur gaan.

Heeft de ene eens een mindere dag, dan staat de andere wel weer op en omgekeerd. Het maakt blauw-zwart, meer dan andere titelpretendenten, tot dé grote favoriet voor het kampioenschap.

Tegenstander kan het niet maken om slechts één speler in de gaten te houden

“Onze tegenstander moet zich altijd op meerdere spelers die het verschil kunnen maken richten”, beseft ook Hans Vanaken. “De ploegen die het tegen ons opnemen kunnen het niet maken om slechts één speler in de gaten te houden, dat zijn er steevast meerdere op verschillende posities.”

Het maakt dat Vanaken soms meer ruimte krijgt van zijn rechtstreekse tegenstanders. “Als ze Rafa (Lior Refaelov, nvdr.) in de gaten houden, dan krijg ik meer ruimte. Is het andersom, dan krijgt Rafa misschien meer ruimte. Bovendien nemen we op die manier ook de druk bij elkaar weg”, besluit Vanaken.

Timothy Collard

Club Brugge
 
 
Reacties.