Anderlecht rekent voor volgend seizoen vol op jonge aanvaller

06 mei 2016 07:01

Een periode van zes maanden zonder voetbal waren zwaar voor Aaron Leya Iseka. De jongere broer van Michy Batshuayi moest aan de kant toezien hoe 'zijn jaar' aan het voorbijging. Maar volgend seizoen krijgt hij een herkansing.

Leya Iseka is een jeugdproduct van Anderlecht en paars-wit was eigenlijk van plan om dit seizoen hem geleidelijk aan te laten groeien in de schaduw van Stefano Okaka. Een zware knieblessure gooide echter roet in het eten. Maanden moest hij op zijn eentje revalideren.

En anderhalve maand geleden mocht hij dan weer rustigaan met de bal beginnen trainen. Voor de 18-jarige aanvaller een periode die hem heel zwaar viel, hoorden we bij de technische staf. Maar hij kreeg hulp van binnen de club, van zijn broer en familie en van zijn management.

Intussen valt te horen dat het allemaal goed gaat en hij mocht zelfs al de groepstraining hervatten. Anderlecht is echter heel voorzichtig en wil hem pas volgend seizoen weer aan honderd procent zien. De komende weken staan vooral in het teken van spieropbouw en het gevoel terugvinden.

Wat zijn kwaliteiten zijn? Scoren, dat heeft hij altijd al gedaan - Mo Ouahbi

Maar volgend seizoen is een andere zaak. Paars-wit overweegt om hem als tweede optie in de spits te gebruiken, na Okaka. Iseka heeft dan ook de kwaliteiten van zijn broer: "Wat die zijn? Goals scoren", aldus T3 Mo Ouahbi, die hem niet enkel bij de beloften onder zijn hoede had, maar ook in eerdere jeugdreeksen. "Aaron scoort, dat doet hij al sinds hij zes was. Goals zijn zijn leven."

Een interessant profiel dus voor paars-wit. Nu enkel zien dat die knie niet weer opspeelt, maar zoals eerder gezegd: hij krijgt de tijd.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.