Niet iedereen is overtuig, maar Rode Duivel in kwestie alvast wel: "Ik verdien het om mee te gaan"

07 mei 2016 10:01

Marc Wilmots onthult volgende week zijn selectie voor het EK in Frankrijk. De trainer gaat op enkele posities moeten puzzelen, maar wie de drie doelmannen zijn is een zekerheid. Courtois, Mignolet en Jean-François Gillet zullen onder de lat staan. Die laatste zorgt bij velen nog voor vraagtekens.

Jean-François Gillet is de derde doelman van de Rode Duivels. Dat Wilmots voor de veteraan van KV Mechelen blijft kiezen, zorgt toch voor wat onbegrip bij veel supporters en analisten. De doelman trekt zich daar echter weinig van aan: "Ik verdien het om nog een groot toernooi mee te maken", vertelt hij in Gazet van Antwerpen.


Gillet miste het wereldkampioenschap in Brazilië vanwege een omkoopschandaal. Toen de doelman onder de lat stond bij het Italiaanse Bari werd hij verzeild in het 'Calcioscommesse'. Oorspronkelijk golden de sancties enkel in Italië, maar de FIFA paste de schorsing ook internationaal toe. "Het was een schande dat ik het wereldkampioenschap in Brazilië moest missen door dat omkoopschandaal."

Speelminuten

Het zou toch wel een verrassing zijn mocht de KV Mechelen-speler aan speelminuten komen in Frankrijk, aangezien nummer één Thibaut Courtois en nummer twee Simon Mignolet beiden fit zijn. "Om te spelen, dat zou de kers op de taart zijn. Het wordt sowieso een geweldige ervaring, ook al zal de druk op de ploeg enorm groot zijn", voorspelt de 36-jarige keeper.

Redactie

KV Mechelen \\ België
 
 
Reacties.