Engels haakt definitief af bij Rode Duivels: "Er bestaat géén waterkans meer dat hij meegaat naar het EK"

24 mei 2016 13:41

Pech voor de Rode Duivels en meer bepaald Bjorn Engels. De sterkhouder van Club Brugge past nu ook definitief voor het EK in Frankrijk. Marc Wilmots sprak vorige week nog van een waterkansje, maar dinsdag liet assistent Vital Borkelmans weten dat de verdediger definitief afhaakt.

“Bjorn heeft zelf besloten dat hij de nationale ploeg niet zal vervoegen. Hij richt zich zo volledig op volgend seizoen", aldus Borkelmans op het persmoment in Lausanne. "Hij zal wellicht nog drie à vier weken buiten strijd zijn en denkt persoonlijk dat hij het EK in Frankrijk niet zal halen. Hij haakt dus officieel af.”

“Dat is een tegenslag voor ons, maar dat wil wel zeggen dat we kansen zullen geven aan andere jongens”, aldus Borkelmans nog. De assistent van Wilmots sluit overigens uit dat Engels geen zin zou hebben in het EK. “Als je de kans krijgt om naar zo’n groot toernooi te trekken, dan zou je gek moeten zijn als je er niet naartoe wil.”

"Als je jong bent, dan wil je spelen" - Vital Borkelmans

Borkelmans neemt Engels, die misschien een risico nam om nog met Club Brugge te spelen, niets kwalijk. “Als je jong bent, dan wil je spelen, hé. Zeker als je na elf jaar nog eens de titel kan pakken met Club Brugge, en dan nog tegen Anderlecht.”

Timothy Collard - Diederik Geypen

Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.