Met deze denkwijze stapt Club Brugge stapt stilaan post-Simonstijdperk in

24 mei 2016 16:16

"Ik heb Vincent Mannaert gevraagd om op zoek te gaan naar een vervanger", aldus Timmy Simons nadat hij bekend maakte nog een seizoen door te gaan als speler. Club Brugge voegt de daad (min of meer) bij het woord.

Club Brugge heeft één grote prioriteit tijdens de transferzomer: het middenveld versterken. Een kwaliteitsinjectie is dan wel niet nodig, maar een jaartje later hangt Timmy Simons wél de voetbalschoenen aan de haak.

Er circuleren momenteel twee namen op de geruchtenmolen: Thibault Moulin en Damien Marcq. Al valt het wel op: de middenvelders van respectievelijk Waasland-Beveren en Sporting Charleroi verdienen hun strepen doorgaans iets hoger op het veld.

Maar dat mag geen probleem zorgen. Michel Preud'homme weet immers dat blauw-zwart met Claudemir - dat bewees de Braziliaan de voorbije weken - een alternatief voor KIng Timmy heeft rondlopen.

"Claudemir is een speler die eigenlijk altijd in de basis moet staan", aldus Preud'homme daarover. "Alleen heeft hij het ongeluk dat er met Timmy en Ruud Vormer al twee uitzonderlijke spelers rondlopen."

Post-Simonstijdperk

De denkwijze van blauw-zwart is logisch. Met Moulin of Marcq is het middenveld extra gestoffeerd en is Club Brugge klaar om aan het post-Simonstijdperk te beginnen.

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.