KV Mechelen heeft opvolger van Hanni beet: "Hij is een voorbeeld voor mij"

24 mei 2016 22:10

Dat OH Leuven enkele sterkhouders ging moeten laten gaan, stond in de sterren geschreven. Croizet zal niet mee afzakken naar de Proximus League. KV Mechelen stelde de 24-jarige nummer tien vanmiddag voor als kersverse aanwinst.

"Croizet vult de leegte die Hanni achterliet", klinkt het bij KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans. "Hij weet perfect welke rol Hanni hier speelde en dus ook wat we van hem verwachten, maar natuurlijk is hij een andere speler en heeft hij ook zijn eigen kwaliteiten."

De goedgeluimde Timmermans maakt zich geen zorgen om het gebrekkige Nederlands van Croizet. "Mocht dat nog niet optimaal zijn, zal daar snel verandering in komen. Elke speler die hier tekent en geen Nederlands spreekt, krijgt les van een knappe lerares." Croizet lacht. Nederlands begrijpen is alvast geen probleem blijkbaar.

Ik heb op Hanni gestemd als Profvoetballer van het Jaar - Yohan Croizet

"Hanni is een voorbeeld voor mij. Ik heb dan ook op hem gestemd voor de verkiezing van Profvoetballer van het Jaar. Ik voel geen druk om in zijn voetsporen te treden, maar ik wil de club niet teleurstellen. Ze hebben veel geld voor met betaald." Malinwa telde 850 000 euro neer voor de Fransman.

Naast Croizet werd ook de nieuwe sportief directeur voorgesteld aan de aanwezige pers. "Ik vertrek morgen op vakantie. Zodra ik terug ben, zal ik samen met de club beginnen bouwen aan de ploeg voor volgend seizoen. Vooral in de centrale as zoeken we versterking", aldus Rik Vande Velde. We kunnen dus nog enkele inkomende transfers verwachten bij De Kakkers.

Pieter De Clerck

OH Leuven \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.