Btashuayi wil spits nummer 1 van de Rode Duivels worden: "Ik houd van de bondscoach, maar..."

25 mei 2016 17:00

Twee jaar geleden werd Michy Batshuayi nog gepasseerd voor het WK, nu maakt de 23-jarige aanvaller wél deel uit van de EK-selectie. En hoewel Romelu Lukaku de nummer 1 is, brandt Batsman van ambitie.

Batshuyai vertolkt min of meer de rol van Divock Origi op de mundial en weet dus dat het snel kan gaan. "Ik hoop natuurlijk ooit de numemr 1 te zijn, dat zeggen natuurlijk alle aanvallers. Dat is normaal. De relate tussen ons vier is enorm goed", verteltde de spits van Marseille woensdag.

"Ook al houd ik van de coach, wil zijn keuze zo meoilijk mogelijk maken. (lacht). Op twee jaar tijd evolueerde ik enorm als aanvaller. Ik werd sterker op alle vlakken, ook in het kaatsen. Of ik als joker kan dienen? Dat weet ik niet. (knipoog)

De debutant op een groot toernooi is in de eerste plaats blij dat hij erbij is. "Door de lage klassering van Marseille was ik niet zeker van mijn selectie. De bondscoach verkondigde aanvankelijk immers dat hij slechts twee spitsen zou meenemen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Ik ben iemand die altijd gemotiveerd blijft.

Diederik Geypen

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.