Talenten van morgen: zoektocht naar beste belofte van België

01 juni 2016 19:03

De toekomst is aan de jeugd. En dat is zeker ook in het vrouwenvoetbal van tel. Bij onze topploegen in de Super League wordt steeds vaker de kaart van de jeugd getrokken, terwijl ook bij de Red Flames heel wat jong talent zit én speelt.

Drie onder hen kunnen aanstaande zondag de Sparkle winnen als beste belofte. Vorig jaar ging die prijs nog naar Julie Biesmans, nu komt er sowieso een mooie naam op de erelijst bij.

Davinia Vanmechelen is nog bijzonder jong, maar speelde een erg degelijk seizoen bij Standard. Ze hielp haar team mee aan de titel en kreeg heel wat speelminuten. Ze speelde bij de Flames U17 de pannen van het dak en werd zelfs opgeroepen bij de A-ploeg. Dat alles op 16-jarige leeftijd, knap.

Concurrentie uit Lierse

Concurrentie komt er vanuit Lierse, want daar zijn liefst twee speelsters genomineerd. Elke Van Gorp is momenteel mee met de selectie van de Flames naar Estland. De winger heeft er ook een erg stabiel seizoen opzitten, dat ze tijdens de Algarve Cup geblesseerd raakte en zo enkele matchen moest toekijken speelde zeker een rol in het titeldebat.

En dan is er ook nog Tine De Caigny. De boomlange middenveldster is momenteel geblesseerd en enkel daarom momenteel in België en niet in Estland te vinden. Met vista en duelkracht regelt ze op erg jonge leeftijd het middenveld bij Lierse en de Flames. Ook zij heeft een grote toekomst voor zich.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.