Ongelooflijk: Dit volledig elftal gaat niet mee naar het EK!

25 mei 2016 10:30

De voorlopige selecties voor de grote kanshebbers op het EK zijn ondertussen bekend. Er vielen veel verrassingen in de keuzes van enkele bondscoaches. Wij stelden een elftal samen van de grootste spelers die buiten de selectie vielen. Een heel sterke ploeg, als je het ons vraagt!

We selecteerden geen spelers die geblesseerd zijn en daardoor niet werden geselecteerd. Deze spelers vielen door de mand door een gebrek aan vorm, betere concurrentie, uitvallen met de trainer of gewoon door een matige beslissing van de bondscoach. We gaven de spelers het tenue van het gastland Frankrijk.

De keuze van Rode Duivels bondscoach Marc Wilmots om Jean-François Gillet mee te nemen naar het EK was voor velen geen verrassing, maar de keuze stuitte op immens veel kritiek. Matz Sels van AA Gent wordt gezien als de betere optie, maar werd niet opgeroepen.

Harde concurrentie

Arsenal-trio Hector Bellerin, Nacho Monreal en Santi Cazorla werden alle drie niet opgeroepen voor Spanje. Ook Juan Mata en Diego Costa halen de ploeg van Del Bosque niet. Dejan Lovren is niet beste vriendjes met zijn Kroatische bondscoach en werd thuisgelaten.

Azzurri-legende Andrea Pirlo wist dat hij niet meer veel kans maakte bij Antonio Conte, maar met het uitvallen van Verratti en Marchisio was er wel plek voor de veteraan op het middenveld. Theo Walcott moet zijn hoofd buigen voor het vers talent genaamd Dele Alli in de Engelse nationale ploeg.

Karim Benzema geraakte verwikkeld in een schandaal met ploegmaat Valbuena, beiden werden niet opgeroepen door bondscoach Deschamps. Alexandre Lacazette staat op de reservelijst van het gastland.

Op de bank

Ook Mario Balotelli, Hatem Ben Arfa, Paco Alcacer, Mark Noble en Mattia Perin vielen uit de boot.

Zou dit elftal een kans maken op de titel? Laat het ons weten in de reacties!

Sean Raab

Liverpool FC \\ Manchester United \\ Arsenal \\ Lyon \\ AC Milan \\ Real Madrid \\ België
 
 
Reacties.