Bouwen rond Tielemans of toch vertrek? Er is twijfel

25 mei 2016 15:43

Youri Tielemans heeft nog niet over zijn onmiddellijke toekomst beslist. De 19-jarige middenvelder staat nu al drie jaar in de basis bij Anderlecht, maar drukte door omstandigheden nog niet altijd zijn stempel op het spel van paars-wit. De twijfels blijven dus.

Vertrekt hij of vertrekt hij niet? Zijn interview na de match tegen Zulte Waregem deed niet het beste vermoeden voor Anderlecht. Waar hij vorige seizoenen duidelijk stelde dat hij na de zomer nog in paars-wit shirt zou spelen, liet hij de kerk nu in het midden. "Ik wil kijken of er aanbiedingen zijn en dan het bespreken met het bestuur", zei de jongeling.

Ondertussen zou zijn manager wel denken aan een vertrek, aangezien er redelijk wat gebeurd is dit seizoen rond hem op Anderlecht. En als Steven Defour blijft, zou het team rond Defour gebouwd worden. Een koppel vormen met de ervaren middenvelder leek voor Tielemans geen evidentie. Bij zijn entourage zien ze meer mogelijkheden indien hij belangrijker wordt gemaakt.

Hij onderzoekt dus zijn mogelijkheden. Dat er interesse zal zijn, staat buiten kijf. Maar Tielemans wil ook naar een club waar hij direct aan spelen zal toekomen. Na drie jaar spelen, wil hij nu niet op de bank belanden. De twijfels zullen dus blijven tot hij zelf klare wijn zal schenken.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.