Anderlecht twijfelt over Djuricic, maar schrijft hem nog niet helemaal af

26 mei 2016 07:00

Zoals we vorige week al schreven is het verhaal van Filip Djuricic bij Anderlecht nog niet helemaal ten einde. Binnen het bestuur zijn er bepaalde mensen van overtuigd dat de Serviër wel degelijk een meerwaarde kan bieden.

Bij Anderlecht twijfelen ze: een deel van de beslissingsmakers vindt het risico te groot, een ander deel halen de vlagen van genialiteit aan van de spelmaker, die op het einde van het seizoen beter begon te draaien. De optie zal niet gelicht worden, aangezien die acht miljoen euro bedraagt, maar dat wil niet zeggen dat er niet onderhandeld zal worden met Benfica.

Als die hun prijs - voor een speler die ze niet meer terug willen - laten zakken tot ongeveer 4,5 à 5 miljoen kan er gepraat worden. Veel zal afhangen van de nieuwe trainer, die zal moeten beslissen of hij met een nummer 10 zal spelen of niet. Een verkeerde keuze als met Ezekiel kan Anderlecht zich immers niet meer veroorloven.

Nieuwe trainer moet doorslag geven

Maar een Djuricic die een volledige voorbereiding meemaakt, zou volgens de aanhangers kunnen uitgroeien tot één van de smaakmakers van de competitie. De beslissing zal wel snel moeten vallen, want in functie daarvan moet er ook een aanvaller aangeworven worden die in de diepte kan spelen.

De andere optie is om hem een seizoen langer te huren, maar bij Anderlecht zijn ze niet meer zo gewonnen voor huuropties. Het is wel de veiligste oplossing, maar ook de minst lucratieve.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.