Beleef duivelse momenten op Football Plaza: het EK-supportersdorp in Genk!

26 mei 2016 12:45

Deze zomer wordt de parking van de Limburghallen in Genk omgetoverd tot een heus fandorp voor de Rode Duivels. Vanaf maandag 13 juni kan je terecht op de "Football Plaza", een EK Supportersdorp. Het belooft een unieke beleving te worden. Redenen genoeg om af te zakken. Wij sommen ze even op.

De vorige editie voor het WK in 2014 vond plaats op de site van C-mine. Maar dit jaar bouwt organisator Sportizon zijn spectaculaire fandorp op de parking van de Limburghallen.

“De C-mine was geweldig, maar we zochten voor deze editie naar een plek die meer in het centrum lag”, verklaarde Geert Laureys van Sportizon op de persconferentie in Genk. “Bij C-mine konden we rekenen op 6.000 toeschouwers. Nu verwachten we een stuk meer bezoekers en bij de Limburghallen kunnen we hen beter opvangen.”

Groot scherm

Bij de vorige editie kon je de wedstrijden volgen op een scherm van 24m². Nu zullen alle wedstrijden van de Rode Duivels op het EK Frankrijk 2016 op een reusachtig scherm van 40m² te volgen zijn. “We behoren tot de grootste schermen van het land”, klonk het trots bij Laureys. Op de grote markt in Genk wordt er door de horeca ook een scherm opgezet, maar dat is slecht 12m².

Gratis toegang

Toegang tot het EK supportersdorp is volledig gratis. “We trekken liefst zoveel mogelijk mensen aan om een echte stadionsfeer te creëren”, legde Laureys uit. Sportizon verwacht maar liefst 8.000 bezoekers. Het enige echte fandorp in Genk kan je 3 uur voor aanvang van de wedstrijd betreden en tot 1 uur na de wedstrijd. Doordat de locatie vlakbij het centrum is gelegen, is het ideaal om te voet of met de fiets vanuit het centrum te komen. Ook is het makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Veiligheid

Omdat er zoveel volk wordt verwacht, worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Er komt extra security en stewards van KRC Genk helpen vrijwillig mee om mensen te begeleiden of hulp aan te bieden. Heel de site zal bovendien omheind zijn met heras hekken. “Wij adviseren de bezoekers om geen rugzakken en handtassen mee te nemen”, liet Laureys alvast weten, want die zijn niet toegelaten.

Animatie

Naast de uitzendingen op een scherm van 40m², voorziet de organisatie ook tal van nevenactiviteiten. Een Ladies Night waar ze de vrouwelijke bezoekers verwennen, een Afternoon Party met bekende DJ, een Kids Day met kinderanimatie en een Sing-A-Long met bekende voetballiedjes, zodat de bezoekers zich in een voetbalstadion wanen. Lees HIER meer over alle geplande activiteiten!

Football Plaza zal niet enkel in Genk plaatsvinden. Ook op de Groenplaats in Antwerpen en de Grote markt in Sint-Niklaas, worden er fandorpen gebouwd.

Redactie

België
 
 
Reacties.