Kebano waarschuwt zijn ex-club: "Enkel Gent konden we niet verslaan"

26 mei 2016 13:15

Het wordt een geladen barragewedstrijd tussen Charleroi en Racing Genk. Op het spel staat Europees voetbal. Sébastien Dewaest en Neeskens Kebano nemen het op tegen hun voormalige werkgever. Na een vermoeiend seizoen moeten de clubs, nog twee keer alles geven.

Kebano is nog niet klaar voor vakantie. “Het is een lang seizoen geweest, maar de wil om te winnen is voelbaar in de groep.” In de play-offs konden de Limburgers enkel tegen Gent niet winnen. “Wij zijn duidelijk favoriet. Wij hebben iedereen laten zien hoe goed we kunnen zijn”, verkondigde de spits op een persconferentie in Genk.

SMS

De polyvalente aanvaller kijkt uit naar de ontmoeting met zijn ex-club. Na het laatste fluitsignaal op Gent, vloeiden de sms’jes van oude ploeggenoten bij Kebano binnen, waaronder eentje van Ndongala: “Voila, la revanche!”.

Progressie

“Mijn statistieken waren dit jaar niet geweldig, maar zo was het ook in mijn eerste jaar bij Charleroi”, verklaart de Fransman. “Ik vind dat ik me goed heb aangepast hier bij deze toch grotere club. Ik ga er enkel op vooruit.”

Wat zeg jij nu weer, vader? -Neeskens Kebano

Anderlecht

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Peter Maes op het verlanglijstje staat van Anderlecht. “Ik hoorde het van mijn pa”, vertelde de spits. “Ik moest lachen en antwoordde: ”wat zeg jij nu weer?” Het is duidelijk niet iets dat meespeelt in de ploeg. We zijn gefocust op de wedstrijd, wees daar maar zeker van.”

Sean Raab

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
Reacties.