Dit heeft Sofiane Hanni nodig om te slagen bij Anderlecht

26 mei 2016 10:32

Sofiane Hanni moet de nieuwe 'meneur de jeu' worden van Anderlecht. Bij KV Mechelen nam hij die rol met verve op zich. Maar Anderlecht is Malinwa niet. Er moet met zoveel rekening gehouden worden. Wat heeft Hanni dan nodig om te slagen?

Wel, we probeerden daar een antwoord op te vinden.

Okaka zal zich moeten aanpassen

Eerst en vooral heeft de Algerijnse Fransman een andere spits nodig dan Stefano Okaka, daar was iedereen die we er over aanspraken het mee eens. We gaan van Nicolas Verdier geen wereldspits maken, maar de keren dat hij achter Hanni te vinden was, waren heel zeldzaam.

Hanni is een spelverdeler die vooruit speelt en dus moet er iemand zijn die voor hem staat. Okaka moet ofwel leren in de spits te blijven om daar ruimte te creëren met loopacties vooruit of hij zal zich snel op de bank bevinden.

Flanken die echte flanken zijn

Daarnaast moet Anderlecht op zoek naar enkele jongens die echte flanken zijn. Acheampong is er zo eentje op links, Praet is dat niet en loopt nog altijd liever centraal. Hanni heeft bij Mechelen bewezen dat hij het best rendeert als het veld breed wordt gehouden. Zo is er meer plaats voor zijn acties.

Mentaal

Daarnaast is het een heel andere druk bij Anderlecht, waar het elke week van moeten is. Tijdens een interview dit seizoen liet Hanni wel blijken dat hij er geen probleem mee heeft om zijn ploegmaats op hun plaats te zetten. Na de verloren match in Leuven vertelde hij ons het volgende: "Hebben ze geen zin? Ik begrijp niet hoe je met zo'n mentaliteit hier kan komen spelen... Ik geef me altijd vol."

Dat hij niet op zijn mond gevallen is, zal hij nodig hebben in de kleedkamer van paars-wit, maar er zal ook een belangrijke rol weggelegd zijn voor de sociale cel. Die moeten hem bij zijn overgang begeleiden, ook op mentaal vlak.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.